infoeco

Szoftverekről, zenéről, filmről, internetről másképp.

Friss topikok

  • Léhüllő: Én is hasonlóképpen elhagytam egy blogot, most egy másik oldalt csinálok, de ez az élet rendje. Fe... (2009.10.02. 15:42) A blog nem halt meg, csak...
  • Ottokan: Ugyan ez egy rovid SlideShare-s anyag, de elegge a fejen talalja a szoget: www.slideshare.net/go... (2008.05.08. 14:38) Ajánló (a hálózatok jegyében)
  • egológus: érdekes e cikk. (2008.05.05. 13:11) A médiamegosztó-hálózatokról
  • ecomie: Azt hiszem, ezt hívják "Kék Óceán" stratégiának. (2007.07.08. 15:30) Kiegészítő termékek
  • ecomie: Elképzelem, ahogy egy AI alapú ágens a rezervációs áramnak megfelelő ajánlatot tesz számomra. Elm... (2007.07.08. 15:11) Kötegelés 2

iPhone

2007.07.01. 18:00 | gattodire | 1 komment

Címkék: iphone

Esküszöm ez a legnagyobb techhisztéria a kőbalta feltalálása óta. Ha nagyapám blogolna, talán még ő is megemlítené (mindenesetre már rákérdezett, hogy ez most mi is pontosan, pedig nem egy technofil alkat). Az ilyen olyan becslésekbe nem kapcsolódnék bele, legalábbis számszerűleg. Tízmillió eladott, több vagy sokkal kevesebb? Fogalmam sincs.

Az biztos hogy a hisztivel, hype-al  nem adnak el annyi telefont, addig nem tart ki. Amit viszont keveset láttam pedig fontos lehet az iphone sorsában, az a mobilkonvergencia. A kezdete (vagy a vég kezdete). Mert az jól lekövethető, hogy a mobltelefonok és a PDA-k piaca mostanra összeért, tudásban, featureökben, lehetőségekben alig különböztethető meg egy okostelefon egy jobb PDA-tól.  Ebbe a találkozási pontba robbant bele az iphone, és ha valamiért, akkor ezért lehet sikeres.

A PDA gyártók relatív kicsik, és elég sokat szenvedtek az utóbbi időkig. A mobilgyártók meg belefeledkeztek az apró fejlesztések üzletpolitikájába, ahol a megapixeleket variálják mp3 lejátszóval mindenféle színben, szagban, célcsoportban, már évek óta. Kényelmesen csiszolgatnak.

Kérdés még persze, hogy mire használnánk. Bármennyire eredetien lehet albumok között navigálni, vagy fotózni, ez szerintem kevés. Akkor inkább mobilinternet. Itt van, már nem drága, csak alkalmas készülék, meg optimalizált szolgáltatások kellenek. Nagyon úgy néz ki: lesznek is). Lehet hogy ez dönti el: ha az iphone reális internet platformá válik, akkor beteljesítheti az Apple álmait (a post befejezése után láttam: hírbehozó is hasonlókat gondol.).

A bejegyzés trackback címe:

https://infoeco.blog.hu/api/trackback/id/tr55109550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecomie · http://ecomie.blogter.hu 2007.07.08. 14:54:56

Mobilinternet legalább 5-6 éve (GPRS) elérhető Magyarországon, ám a hazai operátoroknak ezen a téren nem sok sikert sikerült elkönyvelniük. Az EDGE is legalább 3 éve, a 3G 2 éve és a HSDPA is legalább 1 éve elérhető (igaz, elsősorban csak Bp-n). Hiába a szélessávú mobilinternet, amikor a mobiltelefonon keresztül mégsem kínálnak értelmes szolgáltatásokat. A szélessávval rendelkező mobiltelefont inkább közlőműként használják az előbb említett okok miatt. Persze a mobilkijelző örök probléma és az okostelefonok aránya pedig elenyésző a felhasználók körében, így ne is várjunk sokat az operátoroktól - mondhatnák... Az iPhone már érdekesebb lehet (persze hazánkban csal év végén jelenik meg), mert képes kezelni a kijelzős problémákat és alkalmas a 3G-re. Én pl.: egy iPhone-on keresztül szívesen használnék feedreader-t...

Kérdésem: Mit értettélt az alatt, hogy: "Nagyon úgy néz ki: lesznek is."?
süti beállítások módosítása