infoeco

Szoftverekről, zenéről, filmről, internetről másképp.

Friss topikok

  • Léhüllő: Én is hasonlóképpen elhagytam egy blogot, most egy másik oldalt csinálok, de ez az élet rendje. Fe... (2009.10.02. 15:42) A blog nem halt meg, csak...
  • Ottokan: Ugyan ez egy rovid SlideShare-s anyag, de elegge a fejen talalja a szoget: www.slideshare.net/go... (2008.05.08. 14:38) Ajánló (a hálózatok jegyében)
  • egológus: érdekes e cikk. (2008.05.05. 13:11) A médiamegosztó-hálózatokról
  • ecomie: Azt hiszem, ezt hívják "Kék Óceán" stratégiának. (2007.07.08. 15:30) Kiegészítő termékek
  • ecomie: Elképzelem, ahogy egy AI alapú ágens a rezervációs áramnak megfelelő ajánlatot tesz számomra. Elm... (2007.07.08. 15:11) Kötegelés 2

Ajánló (a hálózatok jegyében)

2007.05.14. 14:02 | gattodire | 3 komment

Címkék: ajánló hálózat slideshare

Az ajánlóba egy érdekes játék, és egy kifejezetten hasznos lehetőség került. A  walk2web oldalán egy site címét beírva, megkapjuk az oldal  kapcsolati hálózatának rajzát (gráfját ha úgy tetsz.). Ha kiválasztunk egy kapcsolatot, azon keresztül akár addig lépkedhetünk, ameddig valami igazán meglepő dologba nem futunk. Nagyon látványos, rém egyszerűen kezelhető, de persze csak korlátozott számú kapcsolatot képes megjeleníteni.

Egyszeri játéknak  nem rossz.  Itt  a blog kapcsolati hálója: http://walk2web.com/surf/infoeco.blog.hu

Video, link, képmegosztás. Csupa "trendi", tömegvonzó ötlet. A SlideShare sosem lesz ilyen, mégis félelmetesen hasznos. Az videomegosztókra hajazó szerkezetben és felületen, előadásokat, diavetítéseket oszthatunk meg (nem újdonság, de eddig ez a legígéretesebb). Ha ez a magyar előadók körében is népszerűvé válna, akár a sokat emlegetett oktatási reformon is lendíthetne egy egészen kicsit. A slide-okat természetesen be is lehet ágyazni, amivel rögtön élek is (egyenlőre blog.hu nem engedi). Itt egy érdekes, összefoglaló előadás közösségi tartalomról, közgazdasági szemszögből (ha olvasási nehézségeid vannak, a full gombra kattintva teljes képernyőre vált). Tartalmas.

(Update: Kisegítettek a bénázásomból, itt a slide. Amiből az is látszik, beágyazva nincs teljes képernyős üzemmód. Ez egyébként szerintem hiba, de annyi baj legyen)

A bejegyzés trackback címe:

https://infoeco.blog.hu/api/trackback/id/tr6175670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2007.05.15. 02:00:51

Szerintem is hasznos (lehet) a SlideShare az oktatásban.
De mindez azon is múlik, hogy az iskolák, hogyan vannak felszerelve illetve, mit engedélyeznek. Nemrégiben előadást kellett tartanom egy hiper-szuper nyelvi laborban. A gond csak annyi volt, hogy nem lehetett flash alapú dolgokat nézni az interneten, így az előre eltervezett YouTube videó megtekintése elmaradt.

ecomie · http://ecomie.blogter.hu 2007.07.08. 16:44:47

Egyrészt csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is hasonlóképpen jártam az egyik "nagynevű" egyetemen. Ennek eredményeként igyekszem mindent a saját gépemen vinni...

Másrészt a Slideshare-n igazán értékes tartalmakra lehet akadni! Köszönöm!

Ottokan 2008.05.08. 14:38:22

Ugyan ez egy rovid SlideShare-s anyag, de elegge a fejen talalja a szoget:

www.slideshare.net/gonyez/minosegbiztositas-miert-gyotorjuk-egymast-7-2003/

esetleg erdemes lenne beilleszteni ezt is!

udv: Otto
süti beállítások módosítása